Het doel

Je spijsvertering werkt keihard. Dag in, dag uit. Ze is onmisbaar voor het opnemen van alle benodigde bouwstoffen en geeft je energie. Je spijsvertering is van levensbelang. Als je gezond bent, kan je spijsvertering je beste vriend zijn. Een vriendschap die je met de juiste aandacht en goede zorgen kan laten bloeien. Maar je spijsvertering kan ook je vijand zijn: ze kan je bang of eenzaam maken, je laten schamen, je uitputten, slopen of je wereld klein maken. Je spijsvertering kan zelfs je dood worden. Voor bijna twee miljoen Nederlanders is hun spijsvertering geen vriend. Zolang dit zo is, zijn wij er voor hen.

Voor hen is aandacht alleen niet genoeg, voor hen strijden wij dan ook. Een hoopvolle strijd met steeds meer geweldige ‘wapens’, manieren om ziekten vroegtijdig op te sporen. Wij strijden voor oplossingen. Samen met artsen, met wetenschappers, met onderzoekers, met donateurs en met mensen die voor ons in actie komen. Én wij strijden samen met patiënten. Met hen delen wij onze strijdlust, maar ook lief en leed. Omdat zij net als wij begrijpen dat je spijsvertering je grootste vijand kan worden, terwijl het je beste vriend zou moeten zijn. Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is onze droom.

Één doel voor ogen
Met de Zuiderzee Klassieker hebben we één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten zoals darmkanker, alvleesklierkanker, slokdarmkanker, de ziekte van Crohn, PDS en coeliakie. Omdat het zó hard nodig is. 

Hoe bereiken wij dit doel?
Deelnemers aan de Zuiderzee Klassieker betalen inschrijfgeld. Daarnaast vragen wij de deelnemers hun deelname te laten sponsoren, door een sponsorbijdrage van vrienden, familie, collega’s, bedrijven etc te vragen. Alle gelden samen komen ten goede aan onderzoek.