Deelnemersinfo Zuiderzee Klassieker 2020

 

Op deze pagina vind je alle praktische informatie op een rij. Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Start- en finishlocatie

Aanstaande zaterdag, 3 oktober, staan we niet met z’n honderden op de startlijn van Wielerbaan Zielhorst in Amersfoort, maar fietsen we ieder onze eigen gekozen afstand. En je start vanuit je eigen huis. Om stipt 10.00 uur tellen we met z’n allen af via de livestream. Zodra het startschot klinkt, fietst iedereen zijn eigen route. In je eigen wijk, aan het strand of door het bos. 

Starttijden en programma

Aan het programma van deze Zuiderzee Klassieker livestream editie wordt nu hard gewerkt. Wij sturen je uiterlijk woensdag een update via de mail, waarin je het programma, de uitleg van de app en alle installatietips toegestuurd krijgt.

Routes

 

Zodra het startschot klinkt, fietst iedereen zijn eigen route. In je eigen wijk, aan het strand of door het bos. 

Rustpunten en verzorging

Omdat dit jaar iedere fietser een eigen route fietst, zijn er geen rustposten gefaciliteerd door de organisatie van de Zuiderzee Klassieker. Kijk daarom goed waar je lekker wat kan eten en drinken op jouw eigen uitgepeilde route. 

Kleding
Kijk voor de laatste weersverwachting op www.buienradar.nl of www.knmi.nl. Dan kun je je kleding daarop aanpassen. Tip: draag laagjes zodat je altijd iets kunt uitdoen of iets extra's kunt aantrekken. Kom je op de racefiets? Dan behoort de zeemleren broek uiteraard tot je wieleroutfit. Een (dun) regenjack is nooit overbodig.  

Veiligheid op de route
Houd je te allen tijde aan de reguliere verkeersregels. Houd i.v.m. corona afstand van andere verkeersdeelnemers. Meer informatie over fietsen en corona vind je hier. 

Aansprakelijkheid
De organisatie van de Zuiderzee Klassieker is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de fietstocht ontstaat.

Organisatie
De Zuiderzee Klassieker is een fietsactiviteit van de Maag Lever Darm Stichting

Corona-maatregelen

Na lang beraad en met het oog op ieders gezondheid hebben wij besloten dat de Zuiderzee Klassieker een livestream editie wordt.

De actuele situatie rondom het coronavirus leidt in het hele land tot extra maatregelen. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid. Daarom gaan we over op deze unieke editie van de Zuiderzee Klassieker die de hele dag via livestream te volgen is. Met het plezier en het enthousiasme van de klassieker van voorgaande jaren, gaan wij met z’n allen net zo hard ons best doen voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte. Want niets doen is geen optie.

We houden te allen tijden de richtlijnen van het RIVM en NOC NSF aan. 

Nog vragen?
Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact op.