Deelnemersinfo Zuiderzee Klassieker 2020

 

Op deze pagina vind je alle praktische informatie op een rij. Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Start- en finishlocatie
De start- en finish is aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren op het Lieve Vrouwekerkhof (in de volksmond beter bekend als het Lieve Vrouweplein) in Amersfoort.

Starttijden en programma
De starttijden en het programma van de Zuiderzee Klassieker 2020 worden later bekend gemaakt.
LET OP: Ben je al ingeschreven, dan hoef je op zaterdagochtend GEEN inschrijfbewijs mee te nemen naar de inschrijfbalie. Dat is niet nodig. Je staat geregistreerd in ons systeem en je startnummer ligt klaar bij de inschrijfbalie.

De diverse afstanden (20, 50, 80, 120 en 180 kilometer) zullen starten op hun eigen starttijd.

Routes

De routes van de Zuiderzee Klassieker 2020 zijn nog niet bekend. Hieronder staan de routes van de Zuiderzee Klassieker 2019, dit is een richtlijn.

Bekijk hier de routekaarten van de 4 afstanden die we voor de editie van 2019 hebben uitgestippeld: de 50 kilometer, 80 kilometer, 120 kilometer en de 180 kilometer. 
Zuiderzee Klassieker is ook te vinden op STRAVA, meld je aan! 

Rustpunten en verzorging
Per route worden minimaal twee rustpunten ingericht. Op de rustpunten kun je (gratis) wat eten en drinken, zoals een banaan en een krentenbol, maar neem zelf ook eten en drinken mee voor de zekerheid. Op elk rustpust zijn sanitaire voorzieningen.

Op het Lieve Vrouweplein in Amersfoort is (tegen betaling) diverse horeca aanwezig. Bij het Film Theater Café De Lieve Vrouw kun je terecht voor koffie, appelgebak en toiletten. 

Sanitaire voorzieningen
Bij elk rustpunt zijn sanitaire voorzieningen. Bij het Film Theater Café De Lieve Vrouw kun je vanaf 06:30 ook terecht voor koffie, appelgebak en toiletten. Het Stadscafé is vanaf 08:00 uur open voor koffie, appelgebak en toiletten. Achter de Onze Lieve Vrouwetoren staan tijdelijke toiletten. 

Fietsen stallen
Je kunt je fiets stallen op onze fietsparkeerplek op het Lieve Vrouweplein. Deze stalling is bewaakt, maar wel op eigen risico. De stalling is geopend tot 18:00 uur. 

Kleding
Kijk voor de laatste weersverwachting op www.buienradar.nl of www.knmi.nl. Dan kun je je kleding daarop aanpassen. Tip: draag laagjes zodat je altijd iets kunt uitdoen of iets extra's kunt aantrekken. Kom je op de racefiets? Dan behoort de zeemleren broek uiteraard tot je wieleroutfit. Een (dun) regenjack is nooit overbodig. 

Waardevolle spullen
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar spullen. Zorg dat je geen waardevolle spullen meeneemt.  

Veiligheid op de route
De Zuiderzee Klassieker voert je over openbare fietspaden en wegen waar de normale verkeers- én voorrangsregels gelden. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid. De hoofdregel is: pas goed op en volg de normale verkeersregels. Een helm tijdens de tocht is verplicht!  

Supporters?
Welkom! We verwachten heel wat bekijks bij de Zuiderzee Klassieker. Vrienden, familieleden en uiteraard je donateurs zijn natuurlijk van harte uitgenodigd. Het start- en finishterrein is de hele dag geopend voor supporters en andere geïnteresseerden (vanaf 7:00 uur). Het Lieve Vrouweplein is een gezellig plein in de binnenstad van Amersfoort, dus genoeg te zien en te beleven. 

Aansprakelijkheid
De organisatie van de Zuiderzee Klassieker is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de fietstocht ontstaat.

Openbaar vervoer
Het Lieve Vrouweplein in Amersfoort is de startlocatie waar het allemaal gebeurt en je je 's ochtends meldt voor het startschot. Dit plein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt bijvoorbeeld met de trein naar Amersfoort Centraal Station komen en vanuit daar nog 5 minuutjes fietsen! Kijk voor een persoonlijk reisadvies naar het Lieve Vrouweplein in Amersfoort op www.9292ov.nl of www.ns.nl.

Overnachten in Amersfoort 
Zeker als je van ver moet komen, kan het handig zijn om een overnachting te boeken in of rondom Amersfoort.

Organisatie
De Zuiderzee Klassieker is een evenement van de Maag Lever Darm Stichting. De organisatie is in handen van I Care Producties.

Nog vragen?
Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact op.