Deelnemersinfo Zuiderzee Klassieker 2021

 

Op deze pagina vind je alle praktische informatie op een rij. Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Start- en finishlocatie

Zaterdag 25 september 2021 starten we vanaf Wielerbaan Zielhorst in Amersfoort voor de 10e Live editie van de Zuiderzee Klassieker. Let op: Dit is anders dan eerdere live edities. We starten dus NIET vanaf Onze Lieve Vrouweplein te Amersfoort.

Ook de finish zal bij Wielerbaan Zielhorst in Amersfoort zijn.

Start

Iedereen heeft inmiddels een persoonlijke email gekregen met een starttijd en startvak. Dat was een behoorlijke prachtige puzel om aan ieders wensen en voorkeuren te voldoen maar het is ons gelukt! Veel dank voor jullie flexibiliteit en begrip! Verschijn in je fietstenue aan de start svp!

Routes

Ook dit jaar zijn er 4 verschillende afstanden waar je aan kan deelnemen; 50km, 80km, 120km en 180km. Alle routes lopen langs mooie natuurgebieden en uiteraard de oude Zuiderzee. De routes zullen dit jaar iets afwijken ten opzichte van voorgaande jaren door de vernieuwde start- en finishlocatie maar nog immer afwisselend en aangenaam zijn. 

Rustpunten en verzorging

Onderweg zullen er verschillende rustpunten op de route te vinden zijn. Deze worden door middel van borden aangegeven staan. Op de rustpunten zal er eten en drinken aanwezig zijn. Volg je een speciaal dieet?

Toiletten

Op de start- en finishlocatie zijn er vaste toiletten aanwezig. Ook onderweg en op de rustpunten zijn er voldoende toiletten. 

Kleding
Kijk voor de laatste weersverwachting op www.buienradar.nl of www.knmi.nl. Tip: draag laagjes zodat je altijd iets kunt uitdoen of iets extra's kunt aantrekken. Kom je op de racefiets? Dan behoort de zeemleren broek uiteraard tot je wieleroutfit. Een (dun) regenjack is nooit overbodig. 

Dit jaar zal het weer mogelijk zijn om een exclusief Zuiderzee Klassieker wielershirt aan te schaffen.

Veiligheid op de route
Houd je te allen tijde aan de reguliere verkeersregels. Houd i.v.m. corona afstand van andere verkeersdeelnemers. Meer informatie over fietsen en corona vind je hier. 

Aansprakelijkheid
De organisatie van de Zuiderzee Klassieker is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de fietstocht ontstaat.

Organisatie
De Zuiderzee Klassieker is een fietsactiviteit van de Maag Lever Darm Stichting

Corona-maatregelen

De actuele situatie rondom het coronavirus leidt in het hele land tot extra maatregelen. Veiligheid is onze hoogste prioriteit. Daarom kiezen we voor een aangepaste start- en finishlocatie waarbij deelnemers op 1.5 meter afstand van elkaar kunnen staan. Er is bij de start- en finish en op de rustpunten desinfectiemateriaal beschikbaar. Onze crewleden houden ten alle tijden 1.5 meter afstand van de deelnemers en elkaar. Ze dragen mondkapjes, handschoenen en een veiligheidshesje. De toiletten zullen regelmatig schoongemaakt worden. 

We houden te allen tijden de richtlijnen van het RIVM en NOC NSF aan. 

Nog vragen?
Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact op.